Vad är bikarbonat? NaHCO3

Bikarbonat, Natriumbikarbonat, Tvåfalt kolsyrat natron, Dubbelsoda, Soda-aska.

Det är en fullständigt ofarlig produkt. Skulle ett barn av misstag stoppa det i munnen så spottar de ut det själv, det smakar salt. Den är perfekt för att hålla ohyra borta och kan förvaras bland andra matvaror.

Bikarbonat har man användning för överallt i hemmet, vilket problem det än gäller: från matlagning till tvätt, men även som medicin. Det är ett verkligt universalmedel. Det är billigt och kan användas efter behov. Gör det till en basvara i hemmet.

Varifrån kommer bikarbonaten? För 5000 år sedan använde de gamla egyptierna flodbäddarnas salta avlagringar för glastillverkning och ornamentering. De brände även sjögräs och använde askan i rengöringssyften (därav namnet ”soda-aska” eller rätt och slätt ”soda”)
Även vår kropp producerar bikarbonat. Bikarbonat reglerar pH-nivån (surhetsgraden) i saliven, vilket hjälper till att förhindra uppkomsten av tandsten. Den reglerar även magsaftens surhetsgrad och förebygger därför magsår och liknande besvär samt driver ur koldioxiden ur kroppens vävnader som förs ut i blodflödet.

Natriumbikarbonat är en fullkomligt naturlig produkt som finns i jordens hav och vattendrag och i marken. Den innehåller inga av de frätande ämnen som finns i kemikalier och många industriella rengörings- och tvättmedel. Det är ogiftigt och kan i form av hushållsbikarbonat användas utan fara för barn, husdjur eller växter.

Bikarbonats läkande förmåga
Vanligt natriumbikarbonat, som är den aktiva ingrediensen i bakpulver, har en rad läkande effekter på kroppen – för att det ändrar pH-balansen och ökar syresättningen till cellerna. Du kan testa att göra bad, dricka det, spraya det på kroppen och nedan redogörs för fantastiska resultat och hur man gör.
Bikarbonat används även mot myror i hemmet och det tar bort lukter, fläckar m.m. En burk med litet bikarbonat under diskbänken absorberar tar bort dålig lukt.
Om man får positiv effekt av bikarbonat i kroppen tyder det på att man har en andning med förbättringspotential. Det innebär en hämmad andning som sänkt kroppens nivåer av koldioxid och skapat en pH-obalans. Det kan orsakas av stress, obalanserd kost, sömnbrist, infektioner m.m. 
Bikarbonat (HCO3-) innehåller stora mängder koldioxid (CO2). Ett bad i bikarbonat blir som ett egentillverkat koldioxidbad, då vi tar upp en del koldioxid genom huden. Koldioxid verkar genom att

Bad:
· Vid bad ta 1 dl till ett halvfyllt badkar.
· Vid fotbad ta 1 matsked till ca 5 liter vatten och bada i 10 minuter.

Dryck:
· I dryck tag ½ tesked i 2 dl vatten. – (OBS! ej i samband med mat eftersom pH ska hållas lågt då.)
· Vid munsköljning ta 1 kryddmått bikarbonat och 1 matsked vatten och skölj 1-2 minuter.

Deodorant: 
- En deodorant gjord på bikarbonat, och istället för att trycka tillbaka svetten tar denna deodorant bort lukten.
- Fyll en 100 ml sprayflaska med vatten och en halv tesked bikarbonat och sprayar varje morgon litet i ansiktet och masserar/tvättar i ett par minuter – och huden blir lenare och får mer lyster.

Förbättra PH-balansen i kroppen:
Vi har mängder av bikarbonat i kroppen och vid en försämrad andning är nivåerna lägre. Det gör det svårare för kroppen att upprätthålla en bra pH-balans då bikarbonatbufferten säkerställer detta.

OBS! Bikarbonatkuren bör inte pågå längre än 14 dagar eller tas av personer med nedsatt njurfunktion.

Influensa:
Rekommenderad dosering från Arm & Hammer Company för förkylningar och influensa tillbaka 1925 var:
Dag 1 – Ta sex doser ½ tsk bakpulver i glas kallt vatten, vid ungefär två timmars mellanrum
Dag 2 – Ta fyra doser av ½ tsk bakpulver i glas kallt vatten, med samma intervall
Dag 3 – Ta två doser ½ tsk bakpulver i glas kallt vatten morgon och kväll, och därefter ½ tsk i glas kallt vatten varje morgon tills förkylningssymptom är borta tills förkylningen/influensan botas.
Enligt Arm & Hammers doseringsanvisningar, fick man inte överstiga sju doser ½ tsk per dag, eller tre doser av ½ tsk per dag om du är över 60 år.
Dessutom inte använda den maximala dosen för mer än två veckor.


Den potenta helande Natriumbikarbonaten:
Dr Tullio Simonici och Mark sircus, Ac, OMD båda förespråkar bakpulver även för de mest allvarliga sjukdomar – cancer!
Trots alla bevis som visar att bakpulver verkligen har en enorm potential som en effektiv och giftfri cancerbehandling, vägrar konventionell medicin att lyssna.
Dr Simoncini, som är en onkolog (cancer specialist), avsattes från medicinska kretsar när han vägrade att använda konventionella metoder för cancerbehandling och valde istället att administrera natriumbikarbonat.
Detta trots att han har kunnat visa att 99 procent av bröst-och blåscancer kan läka på bara sex dagar, helt utan användning av kirurgi, kemoterapi eller strålning, med bara en lokal infiltration enhet (t.ex. en kateter) natriumbikarbonat direkt till den smittade stället i din bröstvävnad eller blåsa!

Köpa
Du kan beställa bikarbonat på www.immun.se
Detta Bikarbonat (Natriumbikarbonat) är helt naturligt och utan tillsatser. Gmo-fritt och obestrålat.
Kostnad 68 kr för 500 gram

bikarbonat

 

Länk till fler användningsområden.